Devri

go .2

go .2

m.

(1) Fermentation, pousse.

(1931) VALL 300a. Fermentation, tr. «go m.»

(2) E go : en fermentation.

(1868) KTB.ms 14 p 199. Yod en go.

(3) Lakaat e go : mettre à lever.

(1633) Nom 74b. Farinam depsere, subigere : pestrir & amollir la paste : lacquat an toas, en go, distrempaff an bleut. ●173b. Mactra : huche à pestrir le pain : laouer toasec, da lacquat an toas è gò.

(1659) SCger 73a. mettre la paste a leuer, tr. «lacat an toas e go

(1834) SIM 19. caout a rê muioc'h a blijadur oc'h eva ur verennad vin eguet o laqat toaz e gô. ●(1857) CBF 6. Lekeat ec'h euz-te ar iod e go ? tr. «As-tu fait lever la bouillie ?» ●70. Ha goell a zo, ma vezo lekeat ann toaz e go, tr. «Il y a du levain pour faire lever le pain.»

(4) Toazañ go : mettre la pâte à lever.

(1982) MABL I 167. (Lesneven) Ne veze ket fall ar bara. Ni 'rea e ti Patinec, ni a doaze go er gêr hag dac'houde e veze kaset 'ne'añ.

(5) Levain.

(1659) SCger 150a. go, tr. «levain.»

Ce site utilise des cookies pour son fonctionnement.En savoir plus...