m. –où
I.
(1) Bouchon (de qqc.).
●(1633) Nom 164a. Echinus : instrument fait de soye de porc, pour lauer les pots : vr bouchoun græt á reun moch euit goüalchiff an podou.
(2) Chiffon.
●(1849) LLB 1876. ur bouchon liein.
●(1904) DBFV 27b. bouchon, m. pl. eu, tr. «chiffon (de linge).»
(3) Bouchon listri : lavette.
●(1982) PBLS 331. (Sant-Servez-Kallag) bouchen listri, tr. «lavette.» ●(1994) MARV xiii 37. (Kanihuel) Ha hi da dremen ar bouchon listri war he hastolorennou.
(4) Bouchon skudilli : lavette.
●(1982) PBLS 331. (Langoned) bouchen skudilli, tr. «lavette.»
(5) Bouchon (de paille).
●(1904) DBFV 27b. bouchon, m. pl. eu, tr. «bouchon (de paille).»
(6) Bourre.
●(1904) DBFV 27b. bouchon, m. pl. eu, tr. «bourre.»
II. (phycologie)
(1) Chondrus crispus.
●(1954) BISO.llmm 25. ar bizhin krenn glas-melen ma reont anezhañ bouchounoù pe c'hoazh pioka. ●26. ar sac'h leun-kouch a vouchounoù.
(2) Pioka-bouchonoù : Chondrus crispus.
●(1968) NOGO 225. Chondrus crispus. pioka buu:nu, «tapioca en pompoms» : Kerhurus en Plouguerneau, Kerfizien en Cleder.