f./m. (alimentation) Hydromel. cf. chufere
●(1907) VROJ 57. ar souchen douz ha mezvuz. ●(1913) DIHU 102/371. A p’en des er chouchen achiùet hé bèrù ketan. ●(1915) FBBF 51 (29 mai). Ne ev ket chouchen er bloaz man, n’en deuz ket, mes… ●(1919) DBFVsup 12b. chouchen (Bv.), m. hydromel. ●(1923) KNOL 261. gant bier ha gant souchen. ●(1932) FHAB Mezheven 244. Meo oa gand ’r c’hovad souchenn. ●(1935) NOME 88. ar bistroiou milliget a vez gwerzet enno souchenn, odivi ha rom. ●(1934) BRUS 232. De l’hydromel, tr. «chouchen, f.» ●(1963) EGRH II 187. souchenn m., tr. « hydromel. » ●(1996) VEXE 193. La distillation de la lie qui reste au fond des barriques donne le «chupitig», appelé «chouchenn» par les Léonards. ●235-236. le miel (…) entre dans la fabrication du «jupitig», boisson appelée «chouchenn» par les Léonards.