v. tr. d.
(1) Étriper, éventrer.
●(1744) L'Arm 32b. Oter les boïaux, tr. «Divoéllein.» ●(1792) BD 957. men ho tiuoesello, tr. «je vous éventrerai.»
●(1844) LZBg 2l blezad-1añ lodenn 42. nag é valehoh-hui m'isquern, nag em divoellehoh-hui. ●(1878) EKG II 152. heman, ar c'hleze-man, da zivouzello.
●(1962) EGRH I 68. divouzellañ v., tr. « étriper, éventrer. »
(2) (cuisine) Effondrer, vider.
●(1499) Ca 67b. Diuouzellaff. g. effondre / traire hors les boyeaulx du ventre ou les entrailliez si comme voulaille poisson ou aultres choses.
●(1659) SCger 48a. effondrer, tr. «divouzella.» ●144b. diuouzella, tr. «oster les boyaux.»