v. tr. d.
(1) Ôter le pourri, la partie pourrie.
●(1872) ROU 93b. Oter, le pourri, tr. «Divreina.»
●(1919) DBFVsup 19b. divreinein, v. a., tr. «enlever la partie gâtée d'un fruit.» ●(1931) VALL 331b. enlever la partie gâtée (d'un fruit, etc.), tr. «divreina.» ●(1969) BAHE 62/39. ar re darchet [avaloù-douar] a veze ret o divreinañ gant ar gontell kent poazhat anezhe d'al loened.
(2) Séparer ce qui est pourri de ce qui ne l'est pas.
●(1863) GBI I 426. Monet gant-han d'ar c'hrineliou, / D' divreïna per hag avalou, tr. «Pour aller avec lui dans les greniers, / Choisir les poires et les pommes gâtées.» ●(1872) ROU 93. Oter le pourri, tr. «Divreina.»
(3) sens fig. Purifier.
●(1874) FHB 487/135b. C'houi zo deud da zivreina / Eneou a voa brein.