m.
(1) Ce qui est doux au toucher, douceur, poli
●(1872) FHB 384/146b. Brezel a zo hag a vezo / Etre ar flour hag ar garo.
●(1949) SIZH.llmm 37. Yaouank e oa ar manac'h (…) : anat an dra diouzh flour e zremm.
(2) Éclat, fraîcheur, lustre.
●(1927) GERI.Ern 156. flour m., tr. «éclat, fraîcheur, lustre.»
(3) Flour ar bleud : fleur de farine.
●(1499) Ca 85a. Flour an bleut. g. fleur de farine. ●(1633) Nom 56b. Panis siligineus, panis primarius : pain de fleur de farine : bara græt ves an flour an bleut. ●(1633) Nom 75a. Similago, similia : semoule, la fleur de la farine de froument : an flour ves an bleut guiniz.
●(1732) GReg 419a. Fleur de farine, tr. «Flour. flour bleud. Van[netois] flour er bled.» ●685b. Pain de fleur de farine, tr. «Bara flour.» ●(1744) L'Arm 159b. Fleur de farine, tr. «Flourr.»
●(1927) GERI.Ern 156. flour m., tr. «fleur de farine.»
(4) Ober flourig da ub. : cajoler ub.
●(1872) ROU 76b. Cajoler, tr. «Ober flouric da...» ●(1890) MOA 154a. Cajoler, en mauvaise part, tr. «ober flourik da u. b.»
●(1915) HBPR 37. D'ar veleien, ive, Expilly a rea flourik, da genta.
(5) Mère goutte.
●(1732) GReg 465a. Mere-goute, ce qui coule le premier des choses qu'on foule, ou qu'on bat, pour en tirer le suc, avant le pressurage, tr. «ar flour.» ●Mere-goute, parlant du vin, tr. «ar flour eus ar guïn.»