m.
(1) Bouillie.
●(1499) Ca 34a. Caut. g. bouillie. ●(1633) Nom 55a. Puls, pulmentum, pulmentarium, & pulmentarius cibus : boulie, potage espais : yot, caut, potaig, pe souben teu.
●(1659) SCger 16a. bouïllie fort claire, tr. «caut.»
●(1909) KTLR 165. Skei a reaz var an diaoul bihan ken a oa bruzunet he eskern hag eat he gik e kaot. ●(1924) SBED 57. kaot d'en hani bihan.
(2) (cuisine) Pâte liquide (à crêpes, etc.).
●(1744) L'Arm 272a. Faire la pâte, pour les crêpes, tr. «Gobérr caud eitt crampoaih.»
●(1931) FHAB Du 417. Ne veze ket pell evit leda he c'haot war ar billig.
(3) Kaot brignen : bouillie de gruau.
●(1857) CBF 10. Kaot brignen, m., tr. «Bouillie de gruau.»
(4) Boue.
●(1867) FHB 143/308a. dindan ar glao pil, e kreiz ar pri, e kreiz ar c'haot.
(5) Encollage, apprêt, cati.
●(1790) MG 210. er haud-ce e bouïs ehue un dra-benac.
●(1869) FHB 224/119a. Lammit ar c'hod euz eun tok, hag ho tok a zibastel, a ya da yod.
(6) Colle.
●(1659) SCger 27a. colle, tr. «caut.» ●(1732) GReg 179b. Colle, ce qui sert à joindre du papier, du cuir, &c., tr. «Codt.»
●(1876) TDE.BF 321a. Kaot, s. m., tr. «Colle de farine ou autre.»
(7) Potage.
●(1931) VALL 579a. Potage, tr. «kaot m.»
(8) Dre e gaot : (vêtement) neuf, non encore lavé.
●(1962) EGRH I 26. dre e g[aot], tr. « (vêtement) neuf, non encore lavé. »