Devri

kaot

kaot

m.

(1) Bouillie.

(1499) Ca 34a. Caut. g. bouillie. ●(1633) Nom 55a. Puls, pulmentum, pulmentarium, & pulmentarius cibus : boulie, potage espais : yot, caut, potaig, pe souben teu.

(1659) SCger 16a. bouïllie fort claire, tr. «caut

(1909) KTLR 165. Skei a reaz var an diaoul bihan ken a oa bruzunet he eskern hag eat he gik e kaot. ●(1924) SBED 57. kaot d'en hani bihan.

(2) (cuisine) Pâte liquide (à crêpes, etc.).

(1744) L'Arm 272a. Faire la pâte, pour les crêpes, tr. «Gobérr caud eitt crampoaih.»

(1931) FHAB Du 417. Ne veze ket pell evit leda he c'haot war ar billig.

(3) Kaot brignen : bouillie de gruau.

(1857) CBF 10. Kaot brignen, m., tr. «Bouillie de gruau.»

(4) Boue.

(1867) FHB 143/308a. dindan ar glao pil, e kreiz ar pri, e kreiz ar c'haot.

(5) Encollage, apprêt, cati.

(1790) MG 210. er haud-ce e bouïs ehue un dra-benac.

(1869) FHB 224/119a. Lammit ar c'hod euz eun tok, hag ho tok a zibastel, a ya da yod.

(6) Colle.

(1659) SCger 27a. colle, tr. «caut.» ●(1732) GReg 179b. Colle, ce qui sert à joindre du papier, du cuir, &c., tr. «Codt

(1876) TDE.BF 321a. Kaot, s. m., tr. «Colle de farine ou autre.»

(7) Potage.

(1931) VALL 579a. Potage, tr. «kaot m.»

(8) Dre e gaot : (vêtement) neuf, non encore lavé.

(1962) EGRH I 26. dre e g[aot], tr. « (vêtement) neuf, non encore lavé. »

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