f.
(1) Pellicule qui se forme sur le lait chauffé.
●(1659) SCger 34a. cresme, tr. «crestenen ar lez.» ●139b. crestenen, tr. «creme.» ●(1732) GReg 559a. Petite peau qui se forme sur le lait, avant qu'il boüille, tr. «Crestenenn. ar grestenenn.»
●(1876) TDE.BF 376b. Krestenenn, s. f., tr. «Petite croûte qui se forme sur le lait.» ●(1890) MOA 196b. Petite croûte (pellicule) qui se forme sur le lait bouilli, krestenenn, – kristinenn, f. d'où le verbe kristinenna, v. n. (se former ainsi en croûte).»
●(1931) VALL 169a. Crème qui se forme sur le lait chauffé, tr. «krestenenn f.» ●545a. Pellicule sur le lait bouilli, tr. «krestenenn, kristinenn.» ●(1942) FHAB Meurzh/Ebrel 149. (Plouarzhel) Kistinenn (gg.) = eur goc'henn dano a sav war ar c'hafe pe al laez pa zeu da zistana. (Ger anavezet mat, nemet n'her c'haver ket er geriaduriou). ●(1942) FHAB Gwengolo/Here 210. (note de F. Vallée) Kistinenn. Furm reiz krestenenn. Geriadur p. 324.
(2) Croûte.
●(1931) VALL 173b. surface dure (de la terre, etc.), tr. «krestenenn f.»