m.
(1) (cuisine) Potage.
●(1633) Nom 55a. Puls, pulmentum, pulmentarium, & pulmentarius cibus : boulie, potage espais : yot, caut, potaig, pe souben teu. ●Ius, iusculum : broüet, du ius, potage commun : souben, quefallen, potaig commun. ●77b. Olus, coctiuum vel concisum : potage, soupe verde : potaig, souben glas.
●(1732) GReg 743a. Potage, tr. «Podaich. p. podaichou.» ●881a. Manger de la soupe, du potage, tr. «dibri podaich.»
(2) Légumes.
●(1499) Ca 162b. Potaig. g. potaige comme poys ou feues. ●(c. 1501) Lv 235/120. potag gl. ligimine.
●(1790) Ismar 232. laireah coæd, lann, argand, fréh, potage, &c.
●(1827/29) VSA 1010. bara bren a potag hirvin col a panes. ●1021. etebe eun tam potag eur veag bemde.
●(1907) AVKA 108. war gement a zo potaj. ●(1975) BAHE 87/6. patatez, potaj. ●(1982) PBLS 68. (Langoned) potaj, tr. «betteraves, rutabagas.»