f. –où
I. (boucherie, charcuterie)
(1) Crépine.
●(1958) ADBr lxv 4/523. (An Ospital-Kammfroud) Roedenn : n. f. ; pl. : –ennou. Roedem (lire : roedenn) ar pimoh a dalvez da holo ar fourmaj. ●(1978) PBPP 2.1/475. (Plougouskant) rouedenn, tr. «péritoine de porc.»
(2) Fraise.
●(c.1718) CHal.ms ii. fraise de veau, tr. «roeden laï, ur frasen.»
II.
(1) Voile.
●(1854) PSA II 277. betag un dablen a ziar béhani é tenn er rouéden e oé doh hi golein.
(2) Voile (sur les yeux).
●(1792) HS 164. ur rouédènn, èl courhènn unn n'üi. ●(17--) VO 73. Couéhét è er roédèn diar men deulagad.
●(1804) RPF 87. Couéh e-ra à ziar é zeulegat er Roédèn tihue ha tihouél, e-virai doh-t'ou à ùélet é fallanté. ●(1829) CNG 4. er roëden tihue ha tihouel a virai doh t'ou a uélet. ●(1854) PSA I 76. ur rouéden tihue e gouéh a ziar hun deulegad.
(3) Ensemble clairsemé (de gens, etc.).
●(1958) ADBr lxv 4/523. (An Ospital-Kammfroud) Roedenn : n. f. ; pl. : –ennou. ensemble clairsemé : Ne oa nemed eur roedennig tud en overenn, er mintin-mañ.