adj.
I.
(1) (Acier) trempé.
●(1915) MMED 162. dir tempset mad. ●(1928) BFSA 172. armou dir temzet (trempé).
(2) Temzet mat : d'un bon tempérament, d'une bonne trempe.
●(1869) FHB 254/356a. eunn den tempzet mad. ●(1876) TDE.BF 611a. Tempset, adj. tempset mad se dit d'un homme qui est robuste, qui a une bonne constitution.
(3) =
●(1874) POG 93. Hag he galon a zo temzet / Da esperout Doue bepret.
●(1926) FHAB Du 428. Pa voe evelse temzet he c'halon, he breur (…) a roas d'ezi eur reolenn a vuhez ker striz hag hini eul leanez.
II. (cuisine)
(1) (en plt d'un plat) Graissé.
●(1982) PBLS 168. (Langoned) temzet, tr. «graissé (poêle, ‘pillig' etc.).»
(2) Assaisonné, condimenter.
●(1927) DIHU 188/219. Pisked, kregad kampennet get soub tempset mat.