Devri

brazed

brazed

m.

(1) Méteil.

(1857) CBF 39. c'houec'h ugent sac'had brazed, tr. «120 sacs de méteil.» ●(1868) FHB 161/40b. Eleac'h brazet, e teu aour gantha en he scudel. ●(1870) MBR 92. eur bern brazed.

(2) Bara-brazed : pain complet.

(1633) Nom 57a. Panis acerosus, panis gregarius, squasorus, sordidus : pain bis, pain plein de paille, pain pailleux : bara bras-æt, bara leun a colo, pe á colch.

(1732) GReg 476a. Gruau, pain bis, dont on n'a pas ôté le son, tr. «Bara bras–ed.» ●685b. Pain bis, pain fait de son & de seigle, tr. «Bara brased

(1857) CBF 11. Bara brazed, tr. «Pain fait de plusieurs espèces de céréales.» ●(1867) MGK 116. eunn dorz vara braz-ed. ●(1876) TDE.BF 36a. Bara-brazed, s. m., tr. «Pain bis, pain de méteil.»

(3) Fourrage issu de céréales coupées en herbe.

(1957) ADBr lxiv 4/449. (An Ospital-Kammfroud) Brazid : n. m. (Ne s'emploie pas au pluriel) : fourrage vert constitué par une céréale que l'on coupe alors qu'elle est en herbe.. Suivant la céréale considérée, on précise : brazid gwiniz, brazid segal, brazid kerh, etc... – Mont da drohi eur harrad brazid d'ar zaout. ●(1963) F. Kervella (Dirinonn). Ar brazid a zo segal hadet evit bezañ troc’het er c’hlas da reiñ boued d’al loened. Gwechall da skouer e veze mesket ha drailhet gant al lann evit reiñ d’ar c’hezeg.

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